"Sterkere band sinds de scheiding van mijn ouders"

12/06/16 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Babette Claeys is de dochter van Danny Claeys. Na de scheiding van haar ouders bleef ze bij haar vader wonen en kreeg zo een sterkere band met haar vader. Ook bij mindere momenten in het leven kan ze steeds bij hem terecht.

"Sterkere band sinds de scheiding van mijn ouders"

Babette Claeys (26) is de jongste dochter van Danny Claeys en Mie Verhaeghe. Ze woont in de Ieperstraat in Wijtschate en is gehuwd met Klaas Delporte. Samen hebben ze twee dochters: Marie (3) en Louise (2)

"In 2010 scheidden mijn ouders", opent Babette haar verhaal. "Mijn mama en zus Jasmine verhuisden naar Poperinge. Ikzelf bleef bij mijn vader wonen in het ouderlijk huis in De Klijte. Jasmine en ik hadden beiden de leeftijd waarop we het verblijfsadres mochten kiezen. Ik was zo vertrouwd met mijn omgeving, mijn vertrouwde slaapkamer bijvoorbeeld, dat ik er niet weg wilde. Ik was immers eerder teruggetrokken en beschaamd qua karakter. Toen ik in 2011 huwde werd ik door de hulp van mijn man wel zelfstandiger. Het klinkt misschien raar, maar een hechte band met één van de ouders was er vroeger niet. Pas na de scheiding werd de band met mijn papa groter. Vooral omdat ik bij hem bleef wonen. Ik kon bij hem terecht met vragen of problemen, en keek op naar zijn kookkunsten en de manier waarop hij het huishouden op zich nam."

Agent

"Papa werkt in het commissariaat van de lokale politie arro Ieper afdeling Heuvelland in Kemmel", vervolgt Babette. "Hij is wijkagent in Loker, Dranouter en Nieuwkerke. Ik ben altijd trots geweest dat hij agent is. Bij een opendeurdag gingen we kijken wat zijn job omvat. Als er koers is in de streek en pa is van dienst, dan gaan we steevast langs met de kinderen. Toen ik mijn rijbewijs probeerde te halen gaf hij mij goede tips. Ondanks zijn onregelmatige werkuren staat hij altijd klaar voor mij en mijn gezin. Als ik problemen heb, kan ik gemakkelijk praten met mijn papa. Sinds 2012 onderging ik verschillende operaties aan mijn pols. In die moeilijke periode bleef papa soms samen met mijn echtgenoot in het ziekenhuis overnachten als steun voor mij. Sinds de geboorte van de kinderen is onze band nog sterker geworden. Het is leuk om hem bezig te zien met de kinderen, en samen te gaan zwemmen."

Spontaan bezoekje

"Dit houdt me jong", valt vader Danny Claeys uit de Zavelkouter in De Klijte lachend in. "Ik heb twee dochters, drie kleindochters, en een vierde kleinkind op komst. Ik zie iedereen even graag. Met Babette heb ik echter wel een speciale band. Soms zien we elkaar één of twee weken niet, dan hebben we veel te vertellen. Soms zien we elkaar toevallig drie keer in één week. Persoonlijk vind ik dat kinderen niet iedere dag hoeven te bellen naar hun ouders. Een spontaan telefoontje of bezoekje, al is het maar vijf minuten, geeft mij des te meer voldoening. Soms eten we samen of doen samen uitstapjes, zoals met de kermissen in de streek."

Gelijkenissen

"Babette heeft een ietwat koppig karakter", omschrijft 'vake' Danny zijn jongste dochter. "Ze is een Bourgondiër en kan een 'broekvager' zijn. Daarnaast is ze heel emotioneel. Als ze het moeilijk heeft, zal ze het niet tonen, maar achteraf klapt ze wel dicht. Toch probeert ze er weer telkens bovenop te geraken. We zijn allebei niet op onze tong gevallen. Toen we ze vroeger als straf naar bed stuurden 'zonder eten' en we haar na een tijdje uit medelijden zeiden dat ze terug naar beneden mocht, bleef ze koppig boven. In de hoek staan, deed ze al lachend en zingend." (APP)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!