Stene Rijdt met een gouden hart

Op de Markt van Stene-Dorp werd de cheque van €1.600 overhandigd aan Ingmar Lebbe, de voorzitter van vzw Nesteling.
Redactie KW

Check van 1.600 euro voor vzw Nesteling, een vzw die werd opgericht door ouders van kinderen met een meervoudige beperking.

Op 13 augustus 2017 vond de eerste editie plaats van Stene Rijdt, een veteranentreffen van oude auto’s, met 69 deelnemers voor de expo op marktplein van Stene-Dorp. Slechts vier ‘ouwe krakers’ namen niet deel aan de begeleide rondrit van 120 kilometer.

Benefietmaaltijd

Het veteranentreffen werd afgesloten met een benefietmaaltijd in ‘t Vossenhol. Het initiatief kwam van oldtimerliefhebber Hendrik Van Eycken, die in het bezit is van een Porsche 911 van het jaar 1974. Ook zijn vrienden, Patrick Ghysel, Patrick Delys en Rudi Maes maken deel uit van de organisatoren ‘Stene Rijdt’. De tweede editie is gepland op 18 augustus 2018.

De opbrengst van de eerste editie bedroeg 1.600 euro. De organisatoren hielden eraan dat bedrag te schenken aan de vzw Nesteling. De vzw werd opgericht door ouders van kinderen met een meervoudige beperking.

Vzw Nestling

De vzw, die veertien ouders uit de regio Middenkust helpt, heeft betaalbare en aangepaste huisvesting als doel, maar wil ook dag- en nachtondersteuning bieden aan deze kinderen.

Voorzitter Ingmar Lebbe was aanwezig om de check in ontvangst te nemen en de gulle Steense vrienden te bedanken.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier