Stef neemt afscheid van De Sterre

Stefan Vansteenkiste tapt zijn laatste pintjes in De Ster. © KDS
Redactie KW

Na meer dan twaalf jaar neemt Stephan – Stef – Vansteenkiste (52) afscheid van café De Ster, aan het Casinoplein in Kortrijk. “Het is tijd voor iets nieuws”, zegt de horecaman.

De beslissing om met het café te stoppen, nam Stef eigenlijk twee jaar geleden al. “Na tien jaar begon ik stilaan uit te kijken naar iets anders”, zegt hij. “Ik heb hier altijd met heel veel plezier gewerkt, maar het is op. Vooral de hele rompslomp die erbij komt kijken, ben ik een beetje beu. Café houden is veel meer dan pintjes tappen.”

Een begrip in Kortrijk

Café De Ster – enkel geopend tijdens de week – is nochtans een begrip in Kortrijk. Dat was zo onder Guy Decancq en zijn vrouw Carla, en dat is zo gebleven nadat Stef het roer over had overgenomen. “Het is niet omdat het café slabakt dat ik ermee stop. Integendeel. Dit is een goed draaiende zaak, een soort volkscafé met een mooi clientèle. Werkelijk iedereen komt hier, van de man in de straat tot politici, dokters en advocaten.”

Op vrijdag 30 juni organiseert Stef een afscheidsfeest met The MG’s Brothers, van zijn goede vriend Gino Kesteloot. “We geven er nog voor een laatste keer een lap op”, zegt hij. “Iedereen is welkom om het ‘einde’ van De Ster te vieren.”

“Werkelijk iedereen komt hier, van de man in de straat tot politici, dokters en advocaten”

Voor Stef wordt het een emotionele avond. “Of ik een traantje ga laten? Ik heb me voorgenomen om me sterk te houden, maar ik vrees dat het moeilijk wordt. Ik heb me altijd geamuseerd en ik ga mijn klanten zeker missen.” Ondertussen kijkt Stef uit naar een andere job, opnieuw in de horeca. “Ik heb al iets op het oog, maar het is nog niet concreet. Eerst tijd voor vakantie, daarna zien we wel.”

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier