Steenakkermolen in Sint-Juliaan draait weer

Ghisalin (links) en Donald (rechts) nodigen iedereen uit op de kerstopendeur van de Steenakkermolen op 22 en 23 december. (Foto RB)
Redactie KW

De Steenakkermolen draait opnieuw op volle toeren na een lange renovatieperiode. Op dinsdag 22 en woensdag 23 december laten molenaars Ghislain Ossieur en Donald Destatsbader hun molen met LED-verlichting draaien.

De Steenakkermolen op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Waterstraat is sinds 1981 eigendom van de provincie West-Vlaanderen en werd gerestaureerd in 1992, maar sinds 2010 was de molen gesloten voor het publiek om veiligheidsredenen. In 2014 maakte het provinciebestuur de nodige middelen vrij voor de restauratie van de molen. Ondertussen is de Steenakkermolen weer volop operationeel, tot groot jolijt van molenaars Ghislain Ossieur en Donald Destatsbader.

Iedereen is welkom om de molen te bezoeken. “Sowieso is het interessant om eens een molen aan het werk te zien. Zo’n molen draait er bij gunstige wind ongeveer 2.500 kg graan door in acht uur. Wij verwerken echter niet zoveel. Voor ons gaat het om een demo voor de bezoekers en het meel gaat naar een veevoederhandelaar. Vooral op dinsdag 22 en woensdag 23 december pakken we met iets unieks uit. Dan verkeren we in kerststemming en zullen we van 17 uur tot 22 uur met verlichte molenwieken draaien”, besluit Donald. (RB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier