Stationsproject in Roeselare klaar tegen voorjaar 2018

Het evenementenplein moet uitnodigen om te spelen. (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De laatste fase van de werken aan het stationsgebouw gaat in. De lokettenzaal opent begin mei, daarna worden de kant Ardooisesteenweg en het plein onder handen genomen.

“Op 8 mei opent de lokettenzaal alvast de deuren”, vertelt schepen Griet Coppé. “Die is helemaal vernieuwd. Naast de loketten is er een volledig nieuw sanitair blok en de krantenwinkel krijgt er ook een plaatsje, daarna is het de beurt aan de rest van het stationsgebouw, naar de kant van de Ardooisesteenweg toe. Normaal zouden de werken aan het stationsgebouw tegen oktober 2017 helemaal afgerond moeten zijn.”

Daarna is het de beurt aan het plein zelf, dat een heus evenementenplein moet worden. “Daar komen er binnenkort vijftien nieuwe bomen om het geheel nog wat groener te maken. Er komen ook verhoogde betonelementen, die moeten de kinderen uitnodigen om er te spelen. Voor ouders kunnen die perfect dienen als zitbanken”, voegt Hugo Deruytter, verantwoordelijk voor de communicatie, daar nog aan toe.

Aan het viaduct komt er ook een sportkooi, als finishing touch van het project komt er een waterpartij met spuitkoppen. Die werken vinden begin 2018 plaats en moeten tegen maart afgewerkt zijn.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier