Stationsomgeving van Brugge krijgt er ook dit gebouw nog bij

Redactie KW

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft groen licht gegeven voor de realisatie van kavel 3B binnen het project ‘Nieuw Brugge’ aan de voorzijde van het station.

Het ontwerp voorziet de bouw van een hotel, brasserie, kantoren en 48 appartementen op een parkeergebouw. De projectzone sluit aan de ene kant aan op de in aanbouw zijnde kavel 2B, waar een parking, een kantoorgebouw voor de NMBS, 95 appartementen, 156 studentenkamers en diensten- en horecaruimtes komen. Aan de andere kant werd kavel 1B al gerealiseerd, met onder andere het toekomstige Huis van de Bruggeling, Basic Fit Fitness, Ibis Budget Hotel en een appartementsgebouw. De volledige kavel 3B beslaat een oppervlakte van 59 bij 60 meter, omgerekend 3.540m².

In het ontwerp wordt een deels ondergrondse parkeergarage voorzien over drie lagen, met in totaal 251 parkeerplaatsen. Daarnaast worden ook 238 fietsenstalplaatsen voorzien.

Hoger en lager gedeelte

Het geheel is in twee stukken te verdelen. Ten eerste is er een groter en hoger deel, met het hotel met 111 kamers en vergaderfaciliteiten, een brasserie, een kantoorgebouw aan de spoorwegzijde en bovenop het hotel nog eens 18 appartementen. Proximus, dat zijn gebouwen aan de overkant van de sporen aan hogeschool Howest verkocht, zal er zijn intrek in de kantoren nemen. Ten tweede is er een kleiner en lager deel, met daarin 30 kleine appartementen voor jonge ouderen en jonge starters en een handelsfunctie.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier