Stasegem LOOPT! schenkt 8.000 euro aan goede doelen

Greetje Delanghe van de Engelenhoeve uit Sint-Denijs en Mark Van Gelder van de vzw Hachiko ontvangen hun cheque van respectievelijk 1.000 en 7.000 euro uit handen van Frank Vervaeke van Stasegem Loopt!. © Foto LLV
Christof Decraene

Dat bedrag werd bekend gemaakt tijdens een bedankingsfeestje voor sponsors en helpers.

De vzw Hachiko, die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie, was voor het derde jaar op rij het goede doel waaraan de Stasegemse Vrienden, die voor de organisatie van Stasegem LOOPT! instaan, de opbrengst van hun loopwedstrijd schenken. Dit jaar werd liefst 7.000 euro geschonken aan de vzw Hachiko. Met de 15.000 euro die in de voorgaande twee edities al werd geschonken, kunnen de mensen van Hachiko een volledige opleiding van één hond bekostigen: kostprijs 21.000 euro.

Voor het eerst werd ook een lokaal goed gesteund, namelijk de Engelenhoeve uit Sint-Denijs, waar volwassenen en kinderen met een handicap met elkaar in contact gebracht worden via paarden en andere dieren en waarbij geprobeerd wordt hen zo een betere leefwereld aan te bieden. De Engelenhoeve kreeg 1.000 euro van de Stasegemse Vrienden. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier