Startschot van Driedaagse op Rollen in Kortrijk is gegeven

De sfeer zat er meteen goed in bij Café de Max. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdagavond startte in Café De Max de Driedaagse op rollen ten voordele van een onderwijsproject in Ranchi, India. De sfeer zat er meteen goed in.

Het is een organisatie van DAAV, een vereniging die noden lenigt in India en daarvoor samenwerkt met onder meer de paters van Don Bosco. “Ik ben een gelukkig man. We hadden snel 28 fietsers, allen gesponsord door lokale verenigingen, fietsclubs en horeca”, zegt initiatiefnemer André Vandenbroucke. De organisatie werkt met Cycling Vlaanderen met vier afgestelde identieke fietsen met scorebord met minuten en seconden. “Het komt er op aan snel te rijden in de voorrondes. De beste 20 gaan zaterdag door naar de halve finales”, zegt Luca Decock, als jongste deelneemster en enige vrouw. Ook schepen van Mobiliteit Axel Weydts tekende present.

Op de foto zien we Maarten en Filip.
Op de foto zien we Maarten en Filip.© JVGK

Maarten deed vorig jaar mee en eindigde elfde. Dit jaar werd hij opnieuw gesponsord door Filip, de waard van De Tempeliers. “Ik heb nog net een ‘hoogtestageke’ achter de rug. Ik wil goed voorbereid zijn”, grapt Maarten. “Ik ben nog een beetje in de sfeer van carnaval. Misschien gaat niemand me herkennen met mijn pak aan.” De opbrengst wordt integraal gebruikt voor het uitbouwen van een schoolproject en onderwijs. “Dit in de strijd tegen kinderarbeid”, duidt André. De halve finales hebben zaterdag plaats, de finales zondag.

https://www.youtube.com/watch?v=Uobn7mqXrB8

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier