Star maakt debuut op Wereldcafé

Anna Decerf en Tijl Vandenabeele stelden op Wereldcafé de hoofddoelstelling voor van Star. "Door middel van workshops willen we goeden doelen in het Zuiden steunen en kinderen sensibiliseren." (Foto a-LC)
Redactie KW

De nieuwe vereniging Star maakte haar debuut in centrum De Branding. Star is een vereniging met een hart voor kinderen en liefde voor het Zuiden.

Tijdens Wereldcafé in centrum De Branding konden bezoekers kennis maken met alle bekende Noord-Zuidverenigingen zoals Cross to Romania, Ghana Akwaaba, Hart voor Gambia, Ambarawa en Belgisaan. Er was echter een nieuweling Star die met passie en jeugdig enthousiasme haar debuut presenteerde. Star werd vorig jaar opgericht door vier vrienden met een hart voor kinderen en een liefde voor het Zuiden. “Star symboliseert de sterren als visuele verbinding tussen ons en het Zuiden”, legt Tijl Vandenabeele, oprichter van de vereniging, de naamkeuze uit.

“Met ons vieren – dit zijn Tijl Vandenabeele, Wouter Caron, Steffie Vandenabeele en ikzelf zetten we ons graag in voor het goede doel”, vertelt Anna Decerf. “Star wil de leefomstandigheden van kinderen in het Zuiden structureel verbeteren door middel van initiatieven in hun omgeving, thuis, op school en in de gemeenschap waar ze opgroeien.”. Als Plan Ouder steunt Star de gemeenschap van Andy Jose in Manabi Ecuador en de bijdragen van Star gaan naar structurele programma’s in de omgeving van het Plan Kind. “Onze steun bereikt op die manier een hele leefgemeenschap. Zo behalen we op lange termijn het beste resultaat voor ons Plan Kind”, voegt oprichter Tijl eraan toe.

Star steunt Plan België

Plan België is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie die actief is in 69 landen waarvan 50 van de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Sinds 1983 werkt Plan België met en voor de meest kwetsbare kinderen en hun gemeenschap in het Zuiden, een strijd tegen armoede, onrecht en ongelijkheid. “Naast onze inzet voor het Zuiden proberen we Belgische kinderen op een creatieve en leuke manier te informeren en te sensibiliseren rond wereldburgerschap en wereldse thematieken”, zegt Tijl. “Aan de hand van onze Wereld-Ateliers proberen we specifieke thema’s aan te reiken. Hiervoor werken we samen met enkele professionele multiculturele partners en lesgevers, onder wie ook Fatima Marzouki, bekend van het tv-programma Junior Masterchef. Toen we Fatima leerden kennen, klikte het meteen. We zijn dan ook zeer vereerd om met Fatima te kunnen samenwerken”, zegt Tijl trots en enthousiast.

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier