Stap voor stap naar een nieuwe Heuleplaats

© Foto BWB
Redactie KW

Het schepencollege heeft beslist de studieopdracht voor de heraanleg van Heuleplaats, die dateert uit 1998, te actualiseren. Er wordt ook een nieuwe mobiliteitsanalyse gemaakt.

Het studiebureau Technum werd in 1998 aangesteld om de heraanleg van Heuleplaats te ontwerpen. “Maar na de opmaak van een eerste basisvoorontwerp is geen verdere concrete invulling meer gegeven aan deze opdracht”, zegt schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD). “Het ontwerpvoorstel van Technum is vandaag nog altijd relevant maar het moest geactualiseerd worden om het dossier opnieuw te kunnen opstarten. Het is logisch dat er sinds 1998 al een en ander is veranderd. Zo zal er nu rekening gehouden moeten worden met de wijzigingen in het bestaande rioleringsstelsel.”

Mobiliteit

Ook op vlak van mobiliteit is er sinds 1998 al een en ander gewijzigd. “Er zijn vooral prioriteitsverschuivingen op vlak van parkeergelegenheid, doorgaand verkeer, enz.”, zegt bevoegd schepen Marc Lemaitre (SP.A). “Daarom dringt een grondige mobiliteitsanalyse zich op.”

Verder wil de stad ook rekening houden met de vele nieuwe projecten die sinds 1998 rond Heuleplaats zijn opgestart. Dat zijn onder meer de heraanleg van Heulepark, de verkavelingen in de Peperstraat, ‘Heerlijke Heulebeek’, het woonproject op de site Lecot, …

Adviesraad

Hoe Heuleplaats er na de heraanleg zal uitzien, is vandaag nog niet bekend. Schepen Maddens benadrukt dat het nu vooral belangrijk is om samen met de adviesraad stappen te zetten. Die adviesraad bestaat uit schepen Maddens zelf, schepen van Leefmilieu en Heulenaar Bert Herrewyn (SP.A), Lize Meert, Ruth Vandenberghe en Peter Tanghe van de stad Kortrijk én 23 Heulenaars.

“We zijn in april voor de eerste keer samengekomen om te brainstormen over de nieuwe Heuleplaats. Op donderdag 23 oktober deden we dat weer, rekening houdend met de aanpassingen aan het ontwerp. Hoe Heuleplaats eruit zal zien en wanneer de effectieve aanleg zal gebeuren, is nog niet bepaald. We willen stap voor stap alle mogelijkheden bekijken en correcte beslissingen nemen.”

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier