Stadsschouwburg van Ieper getroffen door waterschade

De Stadsschouwburg van Ieper zal de eerstkomende maanden niet beschikbaar zijn. © panoramio.com
Redactie KW

Tot nader order is de Ieperse stadsschouwburg buiten gebruik door schade na een groot lek in de waterleiding.

“Het lek ontstond op de verdieping in één van de kleedkamers, wellicht in de nacht van zondag op maandag”, vertelt schepen Katrien Desomer (CD&V). “Maandagochtend pas werd het opgemerkt. De brandweer werd meteen ter plaatse gestuurd om de benedenzaal leeg te pompen en we beslisten ook onmiddellijk bouwdrogers te plaatsen, zodat het gebouw zeer snel kan uitdrogen. Pas dan zullen wij kunnen vaststellen hoeveel schade er is.”

Zoeken naar alternatieven

Gelukkig waren er voor de volgende week geen optredens gepland. “Maar we beslisten wel de stadsschouwburg buiten gebruik te stellen, en om zeker te zijn dat alles in de goede plooi zal vallen, gebruiken wij voldoende marge tot 1 oktober,” zo weet de schepen ook.

Alle mensen en groepen die in die periode geboekt hadden, werden intussen op de hoogte gebracht. “Op dit moment zijn we met onze cultuurdienst nog op zoek naar zo veel mogelijk alternatieve locaties, zodat de geplande initiatieven toch kunnen doorgaan. Maar of we voor iedereen een oplossing zullen vinden, dat blijft op vandaag koffiedik kijken,” zo besluit schepen Desomer.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier