Stadsfestival Salto trekt meer volk naar Menen

Redactie KW

Het gratis stadsfestival Salto 2018 beleefde een zonovergoten editie met gelukkig een verfrissende wind over het Saltoparcours. Overal in de binnenstad stapelden jong en oud ijverig de kleurrijke bouwstenen op elkaar.

Met het programma in de hand kuierden de festivalgangers van de ene voorstelling naar de andere. Het Bois de Boulogne was omgetoverd tot een familietheaterpark waar de kinderen konden deelnemen aan leuke en uitdagende activiteiten. De Sint-Franciscuskerk, waar een circus- en dansvoorstelling plaatsvond, was te klein voor de opgekomen massa en dus zat er voor heel wat festivalgangers niets anders op dan een volgende voorstelling af te wachten. Het stadsfestival werd ‘s avonds afgesloten op de Groentenmarkt, waar Daan Stuyven en zijn band zorgden voor het orgelpunt van deze geslaagde Salto.

Chiel Vandenberghe, directeur van CC De Steiger, is alvast tevreden over de publieke belangstelling: “De opkomst is beduidend groter dan vorig jaar, overal langs het parcours was het gezellig druk.”

We vinden het een goed initiatief dat we als Menenaars kunnen meewerken aan ons eigen stadsfestival

Een van de Saltoprojecten is de realisatie van een monumentale muurschildering in de Yvonne Serruysstraat. Vrijwilligers Erwin Houssin, Bart Dewitte, Gudrun Favoreel en Christine Lepoutre schilderden onder leiding van street artist Sam Scarpulla enthousiast mee aan het kunstwerk.

“Met een aantal vrijwilligers, waaronder ook vier mensen van de Lukasgilde, hebben we de afgelopen twee dagen hard aan dit kunstwerk gezwoegd. Het was best wel zwaar werk en we moesten niet alleen de hoogte maar ook de warmte trotseren”, vertelt Christine Lepoutre trots.

“We vinden het een goed initiatief dat we als Menenaars kunnen meewerken aan ons eigen stadsfestival. Het was een supertoffe belevenis en de groepssfeer onder de vrijwilligers was uitstekend”, weet Gudrun Favoreel. “Jammer genoeg wordt dit gebouw binnenkort gesloopt, dus zullen we niet lang van ons werk kunnen genieten. Tenzij we nog snel proberen om deze gevel te laten klasseren…”, lacht Gudrun. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier