Stadsbestuur zoekt geld voor bidkapel Gruuthusemuseum in Brugge

19/10/16 om 21:41 - Bijgewerkt om 22:07

Brugge zoekt het bij 'liefhebbers van waardevol erfgoed' en bierliefhebbers.

Stadsbestuur zoekt geld voor bidkapel Gruuthusemuseum in Brugge

Bertil Van Outryve en Peter Buelens klinken met de Brugge Tripel ten voordele van de restauratie van de bidkapel. © Benny Proot

Er zijn momenteel volop werken aan de gang in het Gruuthusemuseum. Het stadsbestuur wil ook nog de bidkapel aanpakken, die de verbinding maakt tussen het paleis van Gruuthuse en de Onze Lieve Vrouwkerk.

Maar ze kunnen hiervoor niet rekenen op subsidies van de overheid. Ze kregen namelijk al heel wat centen voor de totale aanpak van het museum dat in de loop van 2018 terug de deuren zal openen voor het publiek.

Toon je gruut hart

Onder de noemer 'Toon je gruut hart' wordt nu geld ingezameld bij Bruggelingen of liefhebbers van waardevol erfgoed. Brouwerij de Gouden Boom, onderdeel van de Palm-brouwerij, pakt nu uit met een Brugse Tripel Prestige waarvoor het historisch kruidenmengsel gruut (dat destijds te koop was bij de Heeren van Gruuthuse) gebruikt wordt.

Per verkochte fles zal de brouwerij 0,50 eurocent schenken voor de restauratie van de bidkapel. De Brugse Tripel Prestige 2016 wordt vanaf nu gelimiteerd aangeboden in 33 en 75 cl flessen.

(SR)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!