Stadsbestuur plant betere toegankelijkheid voor Keignaert en stadsrandbos in Zandvoorde

Burgemeester Jean Vandecasteele, schepen Tom Germonpré en landschapsarchitect Eli Devriendt presenteren de plannen voor de inrichting van de zone Keignaert. (Foto BVO)
Redactie KW

Het stadsbestuur heeft de plannen ontvouwd voor een veilige wandel- of fietsverbinding en een herinrichting van het gebied.

“Het stadsrandbos moet op termijn 150 hectare worden, en 80 hectare daarvan is al aangeplant”, opent burgemeester Jean Vandecasteele. “Toch is het nauwelijks bekend bij de Oostendenaars, want er zijn onvoldoende aanknopingspunten met de omgeving. Om dit probleem te verhelpen hebben we een pilootproject ontwikkeld dat dit deel van het Groene Lint optimaal toegankelijk moet maken. Zo komt er een pad dat vertrekt van aan de Grintweg om langs de Gouwelozekreek aan te sluiten op het bestaande fietspad in de Karperstraat. Via de Karperstraat komt de fietser of wandelaar in het bestaande Inouepad dat eindigt aan de zone rond ‘t Kasteeltje. Ter hoogte van de Karperstraat wordt een dreef aangeplant, om het traject visueel te ondersteunen. In een volgende stap zal de verbinding worden doorgetrokken met een brug over de Gistelsesteenweg.”

(BVO-foto BVO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier