Stadhuis van Kortrijk krijgt (even) een eigen drumstel

Redactie KW

Sinds maandag staat er een drumstel in het stadhuis. De burgemeester en de schepenen die op 1 juli met Kortrijk Drumt meespelen, kunnen er een maand lang op oefenen.

Op 1 juli heeft langs de Leieboorden de tweede editie plaats van Kortrijk Drumt, een initiatief van drummer Gino Kesteloot, zijn vrouw Mieke Cuypers en ‘copain’ Steve Carette in samenwerking met Matty Verschelden van Drumschool Drumsonly. Burgemeester Van Quickenborne en schepenen Philippe De Coene, Bert Herrewyn, Wout Maddens en Axel Weydts zegden toe mee te drummen. Gino kreeg daarvoor een drumstel te leen van Matty Verschelden. “Zij kunnen nu oefenen in hun schaarse vrije tijd op het stadhuis”, knipoogt Gino.

Stadhuis van Kortrijk krijgt (even) een eigen drumstel
© LOO

Voor het evenement van 1 juli ontwierp tattooartieste Cindy Frey een exclusieve tattoo met de Broeltorens. Wie het wil kan die laten zetten bij en door Cindy zelf. Zij staat per tattoo 25 euro af aan Het Ventiel, een buddywerking voor mensen met jongdementie, het goede doel van het evenement. Momenteel staat de teller op een zucht van 300 drummers.

(PVH/foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier