Staden krijgt label ‘Hartveilige gemeente’ uitgereikt

© Joke Couvreur
Redactie KW

De gemeente Staden kreeg van het Rode Kruis het label ‘Hartveilige gemeente’ uitgereikt. Om het label te behalen, dient aan een aantal criteria te worden voldaan. Volgens het gemeentebestuur is het hoofddoel van dit alles de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk te maken.

“Om het label ‘Hartveilige gemeente’ van het Rode Kruis te ontvangen dien je als gemeente aan twee criteria te voldoen”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) uit., “Je dient minstens één AED, een automatische externe defibrillator, op het grondgebied te hebben die publiek toegankelijk is én er dient een engagement te zijn om de bevolking te sensibiliseren en opleiding te voorzien in reanimatie en AED-gebruik voor zowel gemeentepersoneel als bevolking.”

“Staden voldoet ruimschoots aan die criteria”, weet Dominiek Demeyere, voorzitter van de Rode Kruisafdeling Staden-Moorslede, “Reeds in 2014 werd in elke deelgemeente van Staden een automatische externe defibrillator geplaatst en er werden ook opleidingen voorzien.”

Inzetten op zorg

“Met deze inspanningen willen we als gemeentebestuur, net als het Rode Kruis, de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken. Inzetten op gezondheid en zorg is en blijft voor ons dan ook een belangrijk gegeven. We hopen via onze inspanningen ook om de gemeente een stukje veiliger te maken.”.

Het label ‘Hartveilige gemeente’ blijft geldig tot 2017. (BCH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier