Stad Wervik laat 4 maanden huur vallen van lokale voetbalclub

Eersteprovincialer Eendracht Wervik beleeft sportief als leidersploeg hoogdagen maar is nu al enkele maanden 'dakloos'. (Foto LVW)
Redactie KW

Eersteprovincialer Eendracht Wervik vroeg in een brief aan het stadsbestuur om vijf maanden huur van de cafetaria te laten vallen, ter compensatie van het ontbreken van een dak op de zittribune. Het Schepencollege stemt gedeeltelijk in met het verzoek en gaat akkoord met 4 maanden.

De burgemeester van Wervik Youro Casier (sp.a) reageert opgelucht op het akkoord dat is bereikt tussen het stadsbestuur en voetbalclub Eendracht Wervik. “Vier maanden huur laten vallen, vonden we een aanvaardbaar voorstel. We zijn blij dat hiermee de zaak is afgerond.” De maandelijkse huurprijs van de clubcafetaria bedraagt 430 euro. De tegemoetkoming van het stadsbestuur komt dus in het totaal neer op een bedrag van 1720 euro. Ook Eendracht Wervik-voorzitter Christian Pattyn is tevreden dat de zaak is afgehandeld. “We bogen ons tijdens de raad van bestuur over dat tegenvoorstel en voor ons is dat in orde want anders blijft dat aanslepen.”

Herstellingswerken dak zittribune

De herstellingswerken aan het dak van de zittribune vonden deze week plaats. De schade dateerde al van 21 november vorig jaar. Vlak voor aanvang van de wedstrijd van het tweede elftal tegen Blue Star Geluveld (vierde provinciale C) waaiden enkele kunststofplaten van het dak en werd de match uitgesteld. De herstellingskosten bedragen 22.500 euro en worden betaald door de hoofdaannemer, de aannemer van de dakwerken, het studiebureau en de stad voor 2.800 euro. Om een aanslepende en dure procedure voor de rechtbank te vermijden, kwam het tot een minnelijke schikking tussen alle betrokken partijen.

(EDB/RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier