Stad Waregem keurt vergunning 14 woningen en 13 kamerappartementen goed

Redactie KW

Het stadsbestuur van Waregem keurde op 12 april de stedenbouwkundige vergunning goed voor de bouw van veertien woningen en dertien kamerappartementen.

Het gaat om een eerste fase van veertien woningenin de Transvaalstraat (site oude recyclagepark) en de bouw van dertien kamerappartementen op de site Jeugdcentrum. Het is de bedoeling dat de werken nog dit jaar starten.

Site Transvaal

Hier komen in een eerste fase zeven DUO-woningen of veertien wooneenheden. Helpt Elkander koopt hiervoor de gronden van het oude recyclagepark van de stad. Na de verkoop kunnen de bouwwerken beginnen. Ook voor de aanleg van de infrastructuur op de site zullen Helpt Elkander en de stad Waregem nauw samenwerken.

Site Jeugdcentrum

Voor dit project werkt Helpt Elkander samen met vzw Ten Anker. Op de site naast het VCLB komen drie DUO-woningen, met in totaal dertien kamerappartementen. Het stadsbestuur geeft de gronden hiervoor in erfpacht aan Helpt Elkander. Helpt Elkander staat in voor de bouw en financiering van het project. Daarna worden de woningen verhuurd aan Ten Anker. Ten Anker voorziet dan weer in de noodzakelijke ondersteuning aan de personen met een beperking die er zullen wonen. Ten slotte zorgt het stadsbestuur voor een toegangsweg over de Gaverbeek.

Het project is uniek omdat Helpt Elkander de eerste sociale huisvestingmaatschappij in West-Vlaanderen is die door de Design- en Buildprocedure een brug slaat tussen wonen en welzijn.

Design- en Buildprocedure

Beide projecten komen er via de Design- en Buildprocedure. Dat is een raamovereenkomst die de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) organiseerde. Huisvestingsmaatschappijen kunnen van deze overeenkomst gebruik maken voor het bouwen van eerder kleinschalige projecten.

In West-Vlaanderen wordt deze procedure uitgewerkt door bouwonderneming Damman uit Deerlijk. (CTK)

Elkander

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier