Stad Oostende zoekt de inwoner die de meeste talen spreekt

© Getty Images
Redactie KW

Vandaag is het de Europese Dag van de Talen. Om dit te vieren, zoekt de stad Oostende naar de man of vrouw die de meeste talen spreekt.

Jaarlijks gaat de Europese dag van de Talen door op 26 september. Op deze dag wordt de aandacht gericht op de taalverscheidenheid. Deze dag wil de culturele en taalkundige diversiteit promoten. “Talenkennis is heel erg belangrijk en daarom willen we mensen die verschillende talen goed beheersen in de kijker zetten. Ter promotie van de talen”, zegt schepen van onderwijs Tom Germonpré.

De dienst Onderwijs van de stad Oostende en schepen Tom Germonpré doen een warme oproep aan inwoners van Oostende die verschillende talen spreken. “Samen met een meertalige jury zullen we zoeken naar de man of vrouw, meisje of jongen die de meeste talen beheerst. Er zijn 3 categorieën: kinderen tot 12 jaar, jongeren uit het secundair onderwijs en volwassenen. Talenknobbels kunnen zich kandidaat stellen door een mailtje te sturen naar onderwijs@oostende.be. De kandidaturen moeten binnen zijn voor 10 oktober.” De deelnemers zullen dan uitgenodigd worden voor een test.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier