Stad Kortrijk reikt trofee uit aan Sinksen 17-medewerkers

13/07/17 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:45

Omdat veel van de inspanningen die mensen voor hun stad leveren, verborgen blijven, wil stad Kortrijk haar medewerkers in de bloemetjes zetten. Met een maandelijkse Trofee der Gebundelde Krachten zet de Guldensporenstad een unieke samenwerking, project of team net dat tikkeltje extra in de kijker.

Stad Kortrijk reikt trofee uit aan Sinksen 17-medewerkers

De Trofee der Gebundelde Krachten richt de spotlights telkens op een groep of project medewerkers van de stad. © GF

Begin juli werd de eerste "Trofee der Gebundelde Krachten" uitgereikt. De winnaars zijn de ploegen die instonden voor de ondersteuning van Sinksen 17: Depot 102 en Beheer Openbaar Domein.

"Het zijn de medewerkers die zorgen voor de podia, elektriciteitsaansluitingen, plaatsen van afsluitingen en vuilnisbakken en parkeervrij houden van de binnenstad. Het zijn de medewerkers die bij dag en dauw opstaan om de straten proper te maken zodat iedereen overdag volop kan genieten van de feesten", klinkt het bij stad Kortrijk. "Deze mensen leveren tijdens het sinksenweekend uitzonderlijke prestaties. Dit wordt bijna door niemand opgemerkt, maar verdient wel een waardering."

Eerste ambassadeurs

In aanmerking komen voor de trofee is simpel: collega's kunnen elkaar nomineren. "Het kan gaan om het realiseren van een groot project, maar evengoed het dag in dag uit leveren van topkwaliteit achter de schermen. Elke maand wordt een andere prestatie in de kijker gezet."

Schepen van Mensen en Gebouwen, Arne Vandendriessche (Open VLD) benadrukt het belang van aandacht hebben voor de medewerkers. "Ze zijn immers de eerste ambassadeurs van de stad. Deze Trofee zet mensen in de bloemetjes die dagdagelijks achter de schermen het beste van zichzelf geven."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!