Stad Kortrijk en Table d’Amis gedagvaard voor… paal en airco

Redactie KW

Stad Kortrijk en de eigenaars van sterrenrestaurant Table d’Amis kregen recent een dagvaarding in de bus.

Die werd verstuurd door de dienst Monumentenzorg voor een inbreuk op monumentenzorg op de Oude Dekenij. Ook de vorige erfpachtnemer, de nv achter Beau M op de Grote Markt, kreeg een dagvaarding.

“Het betreft enkele zaken die we momenteel aan het oplossen zijn”, vertelt Matthieu Beudaert van Table d’Amis. “Er is bijvoorbeeld schade aan het gebouw berokkend door insijpelende regen. We hebben het dak hersteld, maar nu heeft het tijd nodig om uit te drogen vooraleer we verder kunnen gaan met de overige herstellingen.”

Consensus

“Verder moet de airco op de keuken weggewerkt worden en staat er in de tuin een paal op een verkeerde plaats. Daarvoor hebben we een bouwvergunning aangevraagd en hangt de bekendmaking uit. Het betreft dus allemaal zaken waar we momenteel mee bezig zijn.”

Schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD): “Het is jammer dat niet alleen de erfpachtnemer, maar ook de stad voor zoiets een dagvaarding krijgt. Zeker omdat er al een consensus is bereikt en aan alle voorwaarden zal worden voldaan.” (MVM/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier