Stad Izegem opent rouwregister voor overleden schepen Filip Motte

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het rouwregister is te tekenen in de Oude Schepenzaal van het stadhuis van Izegem. De gemeenteraad van eind maart is alvast afgelast.

Woensdagochtend besloot Filip Motte (53) om uit het leven te stappen. Hij stierf bij een ongeval op de treinsporen op de grens tussen Ingelmunster en Lendelede. Een recente relatiebreuk zou aan de basis van zijn beslissing liggen. De onverwachte dood van de N-VA-schepen doet de emoties flink oplaaien, maar Izegem verliest bovenal een bekwaam politicus en warm man.

De stad opent daarom een rouwregister in de Oude Schepenzaal van het stadhuis (oude ingang), waarin iedereen die dat wenst een bericht van medeleven en steun kan achterlaten voor de familie van Filip. Het rouwregister ligt ter beschikking vrijdag van 8.30 tot 20 uur, zaterdag van 8.30 tot 12 uur en maandag en dinsdag telkens van 8.30 tot 20 uur.

Stad Izegem opent rouwregister voor overleden schepen Filip Motte

Filip Motte: een rustig man met een duidelijk doel voor ogen. (Foto a-Frank)
© Foto Frank

Het politieke leven van Izegem is ondertussen compleet stilgevallen. Nog tot aan de uitvaartdienst van woensdag 25 maart worden alle officiële momenten en activiteiten opgeschort. Ook de gemeenteraad van dinsdag 31 maart wordt afgelast. “De agenda was sowieso al niet uitgebreid en de aanblik van Filips lege stoel zou voor alle gemeenteraadsleden bijzonder pijnlijk zijn”, aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).

De opvolging van Filip Motte wordt binnenkort ook besproken, hoe moeilijk dat ook zal zijn. “Eind april is er uiteraard wel weer een gemeenteraad”, klinkt het nog.

Er wordt op woensdag 25 maart om 10.30 uur in de Sint-Tillokerk van Izegem afscheid genomen van Filip Motte.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier