Stad Izegem breidt zijn kerstverlichting uit : ook Bosmolens krijgt lichtjes

Redactie KW

De kerstverlichting in de handelskernen van deelgemeenten Emelgem en Kachtem breidt uit, en ook het supergehucht Bosmolens, waar zich de jongste jaren alsmaar meer handelsactiviteit ontwikkelde, krijgt dit jaar voor het eerst sfeerverlichting met Kerstmis.

Toch zal deze operatie de stad Izegem niet op extra kosten jagen, integendeel. “Het totaal aantal kerstlichtjes op ons grondgebied blijft 42.500, maar we zullen ze anders spreiden”, zegt schepen Caroline Maertens (N-VA). “In Izegem-stad zullen ze iets minder dicht bij elkaar hangen (het was totnogtoe wel erg overvloedig !), en wat we uitsparen gaat naar de drie randkernen. En door het feit dat we met de firma Flux uit Zedelgem scherpere condities hebben kunnen onderhandelen, wordt het zelfs nog iets goedkoper dan vorig jaar. Al spreken we toch nog altijd over 47.500 euro, dat is meer dan één euro per led-lichtje.”

Minder branduren

Ook op het gebied van het elektriciteitsverbruik wil Izegem het zuiniger gaan doen. “Als stad hebben we we op dit vlak een voorbeeldfunctie. De periode waarin de verlichting zal branden wordt ingekort : we starten pas op maandag 8 december, dat is doelbewust ná Sinterklaas, en we sluiten af op zondag 4 januari. De lichtjes zullen voortaan ook gedoofd worden om 24 uur, met uitzondering van de periode van Kerstavond tot en met nieuwjaarsdag. Dan blijven ze branden tot 1 uur.”

Bovenop deze kerstverlichting, die wordt uitbesteed, komt natuurlijk ook nog de verlichting van de vrijheidsboom op de Melkmarkt, al jarenlang een traditie ondertussen, en de verlichting van het stadhuis van Izegem en het oud gemeentehuis van Emelgem. Hier staat de stad zelf voor in. (JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 31 oktober 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier