Stad Brugge verkoopt historisch pand in Beenhouwersstraat

Het pand heeft een oppervlakte van maar liefst 1630m². © Google Maps
Redactie KW

Het unieke gebouw in het hartje van de binnenstad moet wel binnen de vijf jaar gerestaureerd worden door de koper.

De stad Brugge verkoopt het onroerend goed in de Beenhouwersstraat 22-26. Het pand met grond heeft een oppervlakte van 1.628,24 m² en wordt verkocht met restauratieverplichting. “De koper verbindt zich ertoe de restauratie binnen de vijf jaar, na het verkrijgen van de bouwvergunning, te hebben voltooid”, aldus de stad.

Het beschermde huis Sebrechts in de Beenhouwersstraat 24 moet op het gelijkvloers en de eerste verdieping één geheel blijven en dient in de eerste plaats als woning. Wel kan een private praktijk, een kantoorruimte of een aantal gastenkamers mee in rekening worden genomen. Ook de recentere gebouwdelen in de Beenhouwersstraat 26, kunnen, gelet op het karakter van het pand zelf en het woonkarakter van de Beenhouwersstraat, eveneens best als hoofdbestemming een woonbestemming krijgen.

1.250.000 euro

“Er mag aan dit pand geen hotelbestemming worden gegeven, gelet op het gevoerde beleid van hotelstop en vakantiewoningenstop”, stelt de stad Brugge nadrukkelijk. “De verkoop vindt plaats op donderdag 17 november 2016 om 16.30 uur in de Conferentiezaal van het Stadhuis (Burg 12, 8000 Brugge). De instelprijs werd vastgelegd op 1.250.000 euro.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier