Stad Brugge feliciteert Club met de titel

© BELGA
Redactie KW

De Stad Brugge en het voltallige stadsbestuur feliciteren de staf, de spelers en het bestuur van Club Brugge via een persbericht met het behalen van de veertiende landstitel in het voetbal.

Maandag 16 mei zullen burgemeester en schepenen het bestuur, de staf en de spelers van Club Brugge ontvangen voor een kampioenenhulde op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld. De Stad, Politie Brugge en Club Brugge communiceren via de sociale media onder #ClubKampioen over het verloop van de dag.

Programma

Om 15 uur: start feestelijkheden op de Markt met optredens en groot scherm. Naast enkele muziekgroepen zal ook Sven Ornelis het publiek klaarstomen. Om 15.45 uur: vertrek van de Club-karavaan (open oldtimer bus gevolgd door merchandisingwagens) vanuit Olympia onder politiebegeleiding naar de binnenstad. De karavaan wordt omstreeks 16 uur op ‘t Zand verwacht. De stoet rijdt dan via ‘t Zand, de Zuidzandstraat, Steenstraat uiteindelijk de Markt op. Vanaf ‘t Zand/Vrijdagmarkt tot net voorbij Markt (kruispunt Breidelstraat/Wollestraat) zullen nadarhekkens en stewards zorgen voor een veilige doorgang van de karavaan. Omstreeks 16.30 uur: aankomst spelers en entourage Club Brugge op de Markt met aansluitend officiële plechtigheid op het podium op de Markt (incl. ondertekening Gulden Boek + overhandiging van aandenkens aan spelers en bestuur)

De uitbaters van de horecazaken op de Markt kregen de toelating om, binnen de vergunde terraszone, extra tapinstallaties te plaatsen. Ter hoogte van het Provinciaal Hof worden ook enkele drank- en eetstanden voorzien. Deze worden geopend vanaf 14 uur en sluiten uiterlijk 19 uur. Drank wordt geschonken in plastieken bekers.

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen

De Stad Brugge voorziet bijkomende mobiele fietsstallingen onder de bomen op de Burg. Wij vragen de supporters om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen.

Ter gelegenheid van deze festiviteiten zal de toegang tot ‘t Zand vanaf de Unescorotonde voor gemotoriseerd verkeer afgesloten worden vanaf 14.30 uur. De Smedenstraat blijft bereikbaar vanuit de richting van de Hoefijzerlaan. Ook de Markt wordt vanaf 12 uur voor alle verkeer afgesloten. In de omgeving van de Beurshal (beperkt aantal plaatsen) en op de volledige as Zuidzandstraat-Steenstraat wordt eveneens vanaf 9 uur een parkeerverbod ingevoerd. Ook de laad- en loszones in de Hoogstraat en de Burg worden vanaf 11 uur voorbehouden.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes. Het einde van alle bovenstaande verkeersmaatregelen kan op dit ogenblik nog niet exact worden bepaald, want dit is sterk afhankelijk van het verloop van de gebeurtenissen.

(PB – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier