Sprankeltje hoop voor Jabbeke, Bredene en Alveringem inzake hogere brandweerkosten

Redactie KW

Gouverneur Carl Decaluwé liet de kosten voor de brandweerhervorming op een andere manier herberekenen en laat weten dat de kleinere gemeenten daarmee gediend zullen zijn.

Door de brandweerhervorming worden heel wat gemeenten serieus op kosten gejaagd. Vooral voor kleinere gemeenten, zoals Jabbeke, Alveringem en Bredene, waar men afhankelijk is van een brandweerkorps uit een naburige gemeente bij gebrek aan eigen korps, bleek dat te wegen als een molensteen rond de nek. De betrokken gemeentebesturen stapten naar de gouverneur in de hoop dat die het brandje zou kunnen blussen.

Carl Decaluwé laat woensdag in een interview op Radio 2 West-Vlaanderen weten dat die kans groot is. “Met goedkeuring van de bevoegde minister heb ik de hele zaak op een andere manier opnieuw laten berekenen”, klinkt het. “Daarmee zal nu opnieuw richting gemeentes worden gestapt. Voor de kleinere gemeenten zal de pil daardoor voor een stuk verguld worden, maar het hele kostenplaatje zal hoe dan ook betaald moeten worden”, aldus nog de gouverneur.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier