Sportsite Krekel ontvangt 412 sportievelingen in Izegem

We zien de deelnemers bij het circodans. © Frank
Redactie KW

In een organisatie van de interlokale vereniging Regionaal Sport Overleg organiseren de sportdiensten van tien West-Vlaamse gemeenten in samenwerking met MPI GO! Sterrebos Rumbeke en MOEV (het vroegere SVS) een gratis tweedaags G-sportevenement op donderdag en vrijdag in Izegem.

MOEV staat oor motivatie, ondersteuning, expertise, vitaliteit, vernieuwing en Vlaanderen. Annelies Schelpe van de Izegemse stedelijke sportdienst is de gastvrouw van het evenement dat intussen al een traditie is voor deze doelgroep. De tien gemeenten van het RSO zijn Izegem, Ingelmunster, Dentergem, Pittem, Ardooie, Tielt, Oostrozebeke, Wingene, Ruiselede en Meulebeke.

“Het is geen competitie en er is gekozen voor een zeer divers aanbod. De zeven ingeschreven scholen vaardigen op donderdag 201 leerlingen af, de acht scholen op vrijdag 211 leerlingen uit het Bulo en het Buso. De eerste groep gaat tot 12-13 jaar, de tweede tot 19-20 jaar. Ze worden ingedeeld in groepen van twintig die per onderdeel 30 minuten spenderen”, klinkt het.

“Er is een opsplitsing in site Krekel Noord waar je fitball, tennis, paardrijden, lasershooting en springkastelen- en ballenparcours kan doen. Op site Krekel Zuid wordt het dan weer rolstoeldans, turnparcours, volksspelen, circus, petanque en boccia. Na de lunch kan iedereen in het water voor een gezellig zwempartijtje en dat tot 15 uur. Er wordt verzameld aan de topturnhal aan de Sint-Jorisstraat.”

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier