Sportkooi onder station Roeselare feestelijk geopend

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Onder het viaduct langs de Sint-Amandsstraat in Roeselare is de imposante sportkooi feestelijk geopend. Hiermee wil het stadsbestuur sport voor iedereen toegankelijk maken en een stukje stationsomgeving verder opwaarderen.

Met de sportkooi is een investering van 80.000 euro gemoeid. In de kooi van 13 meter breed, 21 meter lang en vier meter hoog kunnen zogenaamde ‘urban sports’ beoefend worden. “We denken bijvoorbeeld aan basketbal en (panna)voetbal”, zeggen schepen van Sport José Debels (CD&V) en van Jeugd Michèle Hostekint (SP.A). “Tegelijk zorgt de overkapping van het viaduct ervoor dat de locatie in zo goed als alle weersomstandigheden kan gebruikt worden.”

Ook aan verlichting is gedacht. “We hebben geopteerd voor sensoren, zodat de lichten niet constant hoeven te branden. En bij valavond zal het licht geleidelijk aan sterker worden.”

De kooi zal de klok rond beschikbaar zijn. “Ook voor rolstoelgebruikers. Zo kan er bijvoorbeeld ook aan rolstoelbasketbal gedaan worden. We zijn ervan overtuigd dat de sportkooi intensief gebruikt zal worden. Ook het pleintje voor de sportkooi is ondertussen helemaal vernieuwd. “Bij mooi weer kunnen ouders er verpozen, terwijl hun kroost zich uitleeft op het sportveld. We sluiten niet uit dat we komende zomer ook hier enkele evenementen uit de grond stampen.”

Met de sportkooi geeft de stad invulling aan een anders ‘verloren’ stukje stationsomgeving. “De beschikbare ruimte zinvol benutten, daar doen we het voor. En op deze manier lukt dit perfect. Dit sportveld past met zijn strakke look perfect in de omgeving en stoort niemand. En hoewel de kooi perfect in de omgeving opgaat, kunnen we dankzij het bestaande bewakingscameranetwerk toch een oogje in het zeil houden. Zo blijft het veiligheidsgevoel behouden. Dit moet uitgroeien tot een nieuwe hotspot in de stad.”

De sportkooi is vanaf donderdag 16 november door iedereen vrij te gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier