Sporthal van Oostrozebeke wordt dubbel zo groot

Redactie KW

“De sportieve mogelijkheden die eraan komen zijn inderdaad niet min”, zeggen schepen van Sport Karl Declerck en sportfunctionaris Sabine Velghe.

“Al jaren zijn de bestaande clubs, zoals het heel sterke BCO (badminton) en de basketbalploeg, vragende partij voor meer ruimte, maar dat kon niet. Eindelijk heeft het schepencollege de knoop doorgehakt en er komt nu een verdubbeling van de bestaande accommodatie. Concreet betekent dit dat er zes velden bijkomen voor het badminton, twee voor volleybal, één extra basketbalveld, één tennisveld en één handbalveld. Minivoetbal zal alleen gespeeld worden in de oude zaal.”

“Momenteel hebben we slechts twee clubs in competitie: basket en badminton, maar vergeet niet dat de bestaande sporthal al druk bezet was met recreatieve sporten. De gemeente biedt nu extra sportinfrastructuur aan in de hoop om ook andere competities aan te trekken. Nu al is er een sterk aanbod voor een minivoetbalcompetitie voor drie dagen in de week, maar we verwachten nog meer aanvragen”, zegt een optimistische schepen van Sport.

De nieuwe sporthal zal tegen 1 juli gebruiksklaar zijn, zodat na de vakantie nieuwe clubs al aan de slag kunnen. Er hangt een prijskaartje van 2 miljoen euro vast aan de werken.

(CLY – foto CLY)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt