Sportcomplex Lichtervelde krijgt facelift

De nieuwe cafetaria voor het voetbal zal uitkijken op het hoofdveld. © Bressers Architecten
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Het Masterplan Sport werd vrijdagmorgen voorgesteld in Lichtervelde. Het sportcomplex krijgt de komende jaren een nieuwe look. Het project kost 2 miljoen euro.

Niet het hele sportcomplex wordt vernieuwd. Het zwembad, de sporthal, de speelheuvel en voetbalvelden A en C blijven behouden. Daarnaast verandert veel: het judolokaal en de kleedkamers tussen terrein B en C verdwijnen. Daardoor kan tussen de Sportlaan en de tennisaccommodatie een nieuw, reglementair voetbalveld B aangelegd worden.

De drie tennisterreinen worden vervangen door vier nieuwe exemplaren, waarvan er twee op termijn kunnen overdekt worden. Naast terrein C komt een nieuw duiveltjesterrein en de ruimte voor de petanque. Er komen ook nog een skateterrein en een speelzone voor kinderen.

Nieuw gebouw

De meest opvallende realisatie wordt het nieuwe gebouw tussen voetbalveld B en C. Dat wordt een multifunctioneel gebouw, dat vooral zal gebruikt worden door Judoclub Lichtervelde en voetbalclub KFC Lichtervelde. Het gebouw wordt dan ook in twee gedeeltes opgesplitst.

Aan de kant van de Sportlaan kunnen de judoka’s terecht. Er is een cafetaria voorzien, een berging, een judozaal en twee kleedkamers. In het andere gedeelte, aan de kant van voetbalveld A, komen onder meer vier kleedkamers en een cafetaria, die uitzicht biedt op het voetbalveld.

Kostenplaatje

Farys treedt in het dossier op als bouwheer en straks, als de werken gerealiseerd zijn, als exploisant van het sportcomplex in Lichtervelde. De werken zullen zo’n 2 miljoen euro kosten. Farys draagt de kosten van de kosten in eerste instantie, waarna de gemeente dat bedragt aflost.

De gemeente, architectenbureau Bressers uit Gent en Farys hopen in september 2016 met de werken te kunnen aanvatten. De werken zouden zo’n twee jaar duren.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 16 oktober.

Een bovenaanzicht van het nieuwe gebouw dat op de site zal verrijzen.
Een bovenaanzicht van het nieuwe gebouw dat op de site zal verrijzen.© Bressers Architecten

Sportcomplex Lichtervelde krijgt facelift
© Bressers Architecten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier