Sporkincomité Veurne bezorgd om toekomst Sporkinfeesten

Op de foto, het Sporkincomité van Veurne: Ivan Cordenier, Geert De Meulenaere, Geert Billiet, Yvette Toulouse, Noel Van Kerckhove en Els Boudenoodt. Albert Depoorter ontbreekt. (Foto GUS) © (Foto GUS)
Redactie KW

Het Sporkincomité is bezorgd om de toekomst van zijn Sporkinfeesten die het al sinds 2000 organiseert.

“Sinds 1969 is er een avondmarkt in Veurne, dat sinds 2000 wordt georganiseerd door het Sporkincomité. “We gaven dat evenement een nieuw elan door er heel wat animatie aan te koppelen en te werken rond een thema”, vertelt voorzitter Ivan Cordenier. “Dat deden we met succes, maar de organisatie weegt steeds zwaarder door. We doen er alles aan om extra middelen binnen te krijgen door sponsoring, de verkoop van Sporkinbier, onze Sporkinreus aan verschillende evenementen te laten deelnemen en een fiets- en wandelhappening te organiseren. Door het tegenvallende weer van een paar edities hebben we minder verdiend en daarom klopten we aan bij het stadsbestuur.”

De niet nagekomen belofte

“We kregen aanvankelijk de belofte dat de 25.000 euro die vrijkwam na het ontbinden van de toeristische dienst VVV verdeeld zou worden onder de organisatoren van evenementen”, gaat Ivan Cordenier verder. “Maar tot op vandaag hebben we van dat geld niets gezien. Bovendien kregen we ook de belofte dat het stadsbestuur de animatie zou verzorgen maar ook daarover is nog geen duidelijkheid. Wij hebben ondertussen wel al Johan Verminnen geboekt voor de Sporkinfeesten in juli van dit jaar. Als het stadsbestuur onze organisatie niet steunt, vrezen we dat het dit jaar de laatste editie zal worden van de Sporkinfeesten.”

Toerismeschepen Celine Mouton reageert: “Spijtig dat het Sporkincomité zo vijandig reageert, want we zijn hun inzet genegen en willen het mee helpen ondersteunen door op de Sporkinfeesten zelf extra animatie te voorzien. Het Sporkincomité was daarvoor vragende partij, dus zijn we daarmee volop bezig.”(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier