Spoedgevallendienst AZ Groeninge is verhuisd: "Ik ben enorm trots op 'mijnen' spoed"

14/04/17 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:29

"Dit is de eerste keer in mijn carrière dat het triagebord leeg is", glimlacht hoofdverpleegkundige Karel Decaluwé. Nu de spoedgevallendienst van AZ Groeninge definitief verhuist van de Loofstraat naar de gloednieuwe campus Kennedylaan nemen artsen, verpleegkundigen en ander personeel afscheid van hun spoed. "Dit is meer dan een stap voorruit." Op stap door wat de spoeddienst was en wat de spoeddienst wordt.

Hoofdverpleegkundige Karel Decaluwé is een moe maar tevreden man. "De verhuizing naar de nieuwe campus is erg vlot verlopen", glimlacht hij. "Om 4.55 uur vanochtend was de eerste vrachtwagen volgeladen met materiaal al op weg naar de Kennedylaan. Of ik ervan wakker gelegen heb? Ik heb al voor veel hetere vuren gestaan (lacht). Als je voor een kettingbotsing met meer dan honderd wagens staat, heb je stress. Vandaag moeten we in principe gewoon ons draaiboek volgen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!