Spinning For Life in Ruddervoorde brengt 8.735 euro op voor Kom op tegen Kanker

Redactie KW

De actie werd op poten gezet ter nagedachtenis van drie overleden leden van de clubs.

De gezamenlijke actie Spinning For Life van wielertoeristenclubs De Blauwe Wimpel en Sust vond plaats op op tweede kerstdag. In totaal bracht het initiatief 8.375 euro op ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Ter nagedachtenis van 3 overleden clubleden

Kom op tegen Kanker werd gekozen ter nagedachtenis van drie overleden leden van de clubs. Daniel Plovie, Wim Stubbe en Henk De Baets zijn alle drie gestorven aan kanker. De cheque werd overhandigd in aanwezigheid van de echtgenotes van de drie overleden clubleden: Katrien Deduytscher, Carine Vandierendonck en Nadine Vandekerckhove.

Ook burgemeester Jan de Keyser, enkele schepenen en de twee clubs waren erbij. “Het geld dat we met deze eerste editie binnenhaalden was een stuk boven de 5000 euro die we vooraf voor ogen hadden”, weet Rik Couture, voorzitter van Sust, te vertellen. “Daarom plannen we nu al een tweede editie van Spinning For Life. Op 26 december 2018 kan je terug spinnen in de polyvalente zaal op het domein Ridefort. We kunnen opnieuw rekenen op de medewerking van sportcentrum Nisus voor de spinning fietsen. Het gemeentebestuur stelt de accommodatie van Ridefort gratis ter beschikking.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier