Speurtocht naar de mosterdmoordenaar in Torhout

Piet Wostyn en zijn vrouw Annick Dedoelder van Mostaard Wostyn. © Foto JS
Johan Sabbe

Tot en met 17 september loopt er een wandel- en fietszoektocht op zoek naar de mosterdmoordenaar. De organisator is Patrick Demarest van de website Torhout Vandaag.

Uiteraard verlenen Piet Wostyn en zijn vrouw Annick Dedoelder van het ambachtelijke bedrijfje Mostaard Wostyn hun medewerking aan het initiatief. Ook het Vrijetijdshuis doet zijn deel en stelt de deelnemingsformulieren voor de prijs van 2 euro ter beschikking. Ze zijn tot en met maandag 17 september te koop in het oud-stadhuis op de Markt. Er zijn in totaal dertig mooie prijzen te winnen met als hoofdvogel 250 euro.

Moord in het spel

De productie van de befaamde Mostaard Wostyn is officieel pas in 1869 van start gegaan, maar in 1802 verkocht de moeder van de pioniers al mosterd in Torhout. “En dus vragen we ons af waarom er pas 67 jaar later effectief Mostaard Wostyn geproduceerd werd”, aldus Patrick Demarest (58). “Uiteraard moet er daar een sluitende verklaring voor bestaan, maar onze achterdochtige natuur nam daar geen vrede mee. En dus gingen we op zoek naar de ware reden. En wat bleek? Er was een moord in het spel – of dat denken wij er althans over. Het is een geschiedenis die niemand kent. Méér zelfs, het is een zogenoemde coldcase: een onopgeloste moordzaak.”

Wandelen en fietsen

Wie de ‘waarheid’ wil achterhalen, kan aan de wandel- en fietstocht deelnemen (6,6 km stappen en 25 km fietsen). Via gerichte vragen kan er achterhaald worden wie er vermoord zou zijn geweest, al moet alles uiteraard met een korreltje zout genomen worden.

Voor alle info: vrijetijdshuis@torhout.be, 050 22 07 70.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier