Spelers van KV Kortrijk leren handboogschieten

Redactie KW

De spelers van KV Kortrijk werden vandaag in Rumbeke verwacht voor een dag vol teambuildingsactiviteiten. Zo gingen ze lopen in het Sterrebos, mochten ze een partijtje indoor tennisvoetbal spelen en in de namiddag kregen ze bij een initiatie handboogschieten. “Het is belangrijk dat de spelers elkaar ook naast het voetbalveld leren kennen.”

Foto MM

Omdat er zondag geen wedstrijdmatch op het programma staat, vertrokken de mannen van KV Kortrijk op een tweedaagse teambuildingsuitstap. Gisteren kregen de spelers eerst en training, gevolgd door een fietstocht en in de namiddag trokken ze naar BSV-Devamix, een bodemsaneringsbedrijf, waar ze met kranen en bulldozers aan de slag mochten. “De training was gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. Het Stasegemse bedrijf Devamix is al zeker zeven jaar een van onze belangrijkste sponsors”, vertelt trainer Yves Vanderhaeghe. “De eerste dag van de teambuilding tweedaagse vonden ze alvast de max.” Voor de tweede dag kwamen ze in Rumbeke terecht via John Huvaere. “Ikzelf ben ook lid van de tennisclub Roeselare en toen ik het voorstel kreeg, heb ik niet getwijfeld. De sportaccommodatie is hier uitmuntend”, klinkt het bij trainer Yves. Ze gingen lopen in het Sterrebos, speelden indoor tennisvoetbal en leerden handboogschieten bij de Handbooggilde Sint-Joris.

Spelers van KV Kortrijk leren handboogschieten

Foto MM

Stage aan Opaalkust

De spelers trekken ook telkens voor de aanvang van het seizoen op stage. “Dit jaar trokken ze naar de Opaalkust in Frankrijk, waar er hen heel wat watersportactiviteiten stonden te wachten: kajakken, varen met catamarans, noem maar op”, vertelt sociale media- en communicatieverantwoordelijke Kurt Bourgois. “Elk jaar in de eerste week van september volgt nog een teambuildingsreeks, zoals nu dus.” De spelers profiteren ervan om elkaar wat beter te leren kennen. “Voor hen is dit pure ontspanning natuurlijk. En bovendien moet het ook niet altijd voetbal zijn”, lacht Kurt.

Een uitgelezen kans ook voor Tuur Dierckx om zijn nieuwe ploegmaats te leren kennen. De jonge middenvelder werd door Club Brugge aan KV Kortrijk uitgeleend, waar hij meer speelminuten krijgt. Vandaag werd hij voorgesteld aan de pers en binnen twee weken volgt de vuurdoop tijdens de match tegen Club Brugge. Ook Anthony Van Loo en Lukas Van Eenoo vervoegden KVK enkele weken geleden. “We hebben we de concurrentie binnen de ploeg een beetje opgedreven, zodat we iedereen scherp kunnen houden”, besluit trainer Yves Vanderhaeghe.

Spelers van KV Kortrijk leren handboogschieten

Foto MM

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier