Spandoeken halen ongenoegen rond gemeentefusie naar boven in Lauwe

'Welkom in Menen' op de spandoeken kon op weinig begrip rekenen. © GF
Redactie KW

Om lokale verenigingen te ondersteunen in hun communicatie en promotie, voorzag het stadsbestuur van Menen sinds kort kubusframes voor spandoeken.

De frames werden strategisch opgesteld op plaatsen met veel passage: op het voorplein van het zwembad (Oude Leielaan-Sluizenkaai), aan de site OCMW-LDC Allegro-WZC Andante in de Volkslaan, centraal op de ‘rotonde’ op de Plaats in Rekkem, op de parking Waalvest, in de wandelcorridor tussen CC De Steiger en stadsmuseum ‘t Schippershof, op het stationsplein. Ook aan de voorkant van het gemeentehuis in Lauwe was een frame te vinden, maar afgelopen weekend werden de spandoeken al besmeurd door onbekenden. Het stadsbestuur verwijderde maandag de doeken.

“Deze frames zijn er gekomen om ons rijke verenigingsleven extra te kunnen ondersteunen bij het voeren van promotie voor hun activiteiten en we betreuren alvast dat deze al meteen besmeurd werden”, klinkt het bij het stadsbestuur. “De frames werden met tijdelijke spandoeken voorzien en het was de bedoeling dat verenigingen deze zouden gebruiken om promotie te maken voor hun activiteiten, naast de klassieke kanalen zoals websites of Facebook.”

Discussie op Facebook

Op Facebook ontstond afgelopen weekend wat discussie over de frames. Vooral ‘Welkom in Menen’ op de spandoeken kon op weinig begrip rekenen. “Ik heb met photoshop ‘Menen’ vervangen door Lauwe”, vertelt Jean Francois Lecompte. “Dat was symbolisch, omdat inwoners fier moeten zijn op hun gemeente. Lauwe heeft nooit geslikt dat ze bij Menen moesten door de fusie en zoals op Facebook te zien was waren het velen daar mee eens. Ik blij dat de doeken ook snel verwijderd werden.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier