SOS Frans van het Bakkerijmuseum

04/04/14 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:02

Bron: Kw

Frans Van Nieuwenhuyse, de huisbakker van het Bakkerijmuseum in Veurne, gidst allerlei groepen door het museum en laat ze proeven van en deelnemen aan de ambacht.

"Het bakkersbloed zat niet in de familie', vertelt Frans. "Eerlijk gezegd wou ik oorspronkelijk kok worden, maar ze hadden mij wijsgemaakt dat ik dan alle wijnetiketten vanbuiten moest leren. Dat huzarenwerkje zag ik niet zitten", lacht Frans. "Ik vind de bakkersstiel ook een 'warm' werkmilieu. Ik hou van een lekker stuk vlees en heb respect voor slager...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info