Soroptimist Veurne Westhoek zamelt 16.000 euro in voor goede doelen

Redactie KW

Het resultaat van de knappe modeshow Fashion Attack van Vrouwenvereniging Soroptimist Veurne Westhoek loste ruimschoots de verwachtingen in: er werd 16.000 euro ingezameld en zaterdagavond werden na afloop van de show vier cheques geschonken.

Zaterdagavond 11 maart stroomden honderden bezoekers het Plopsa Theater binnen. Iedereen was laaiend enthousiast om de dames Soroptimisten zelf en hun familie en vrienden de nieuwste modecollecties te zien showen van verscheidene handelszaken uit de regio. De dames, hun echtgenoten en kinderen stapten als volleerde professionals over de catwalk en moesten niet onderdoen voor de enkele echte mannequins die de lingerie en strandmode presenteerden. Fashion Attack werd knap in elkaar gestoken door Kathy De Meyer van evenementenbureau ‘Qui dit oui’ en als kers op de taart sloten de dames en hun partners hun optreden af met een judovoorstelling, waarbij de schoenen meer in het oog sprongen dan hun judotalenten.

Rond 22.30 uur kondigde voorzitster Dina Nevens niet zonder trots aan dat er vier cheques zouden worden weggeschonken: een cheque van 2.000 euro ging naar een lokaal project Een streepje zon dat gezinnen steunt die het niet al te breed hebben, 8.000 euro ging naar de borstkliniek van Veurne, het project Goodhope Children met een opvanghuis voor wees- en straatkinderen in Mombasa kreeg 3.000 euro en de mama van de Oostduinkerkse Ilse Driessen glunderde toen ze de cheque van 3.000 euro kreeg voor het project Mama Na Watoto van haar dochter in Kenya, dat kinderen sociale vaardigheden aanleert maar ook beroepsvaardigheden als tapijten en gordijnen maken of zelfs kippen kweken.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier