Sophie Huijbrechts uit Keiem verwent haar gasten in haar huiskamerrestaurant

Sophie Huijbrechts en Erik Vuchelen ontvangen hun gasten in hun huiskamerrestaurant Ambrozijn. "Voor mij is dit een droom die werkelijkheid wordt", zegt de gastvrouw, die ook achter het fornuis staat. (Foto MV)
Redactie KW

Je zou het er niet echt verwachten, een klasserestaurant in het centrum van het landelijke dorpje Keiem.

Wanneer we aanbellen is chefkok Sophie Huijbrechts (45) al druk in de weer met de voorbereidingen van het menu van de maand mei. Het brasvarkentje ligt al te garen op lage temperatuur en op de snijplank ligt de spitskool, die Sophie tot kroepoek wil verwerken. Het water komt ons zowaar in de mond.

16 gasten

“We hebben bewust gekozen voor één maandmenu, maar dat verzorgen we dan wel tot in de puntjes. We bieden telkens vijf gangen aan, en alle gerechtjes worden op borden gedresseerd tot een mooi geheel. Opdat we het allemaal zouden kunnen klaarspelen, hebben we voor de kleinschaligheid van zestien gasten gekozen. Trouwens, als we ons als huiskamerrestaurant willen profileren, moeten we het aantal gasten beperkt houden. We willen onze gasten echt dat huiskamergevoel geven, en daar hoort rust bij, een gezellig interieur, een uitkijk op een mooie tuin, en uiteraard de culinaire verwennerij.”

(MV – foto MV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier