Solidariteit voor het Gezin zet honderdste vrijwilliger in Kortrijk in de bloemetjes

Redactie KW

Tijdens de Week van de Vrijwilliger werd Kortrijkzaan Pierre Debock in de bloemetjes gezet als honderdste vrijwilliger van Solidariteit voor het Gezin in de Kortrijkse regio. “Ik wil tussen de mensen staan,” vertelt hij.

Pierre Debock (69) werkt sinds 1 januari van dit jaar voor Solidariteit voor het Gezin. Daarvoor zette hij zich ook in als vrijwilliger bij jongerenbeweging Sint-Michiel. “Ik begon er na mijn pensioen als vrijwilliger, maar op een bepaald moment zou de verzekering niet meer tussenkomen, mocht er iets gebeuren. Daarop hebben ze mij gevraagd om af te bouwen. Ik heb nog twee jaar voortgewerkt als vrijwilliger en ondertussen mijn opvolger opgeleid.”

Daarna ging Pierre aan de slag bij Solidariteit voor het Gezin. “En ik heb me dat nog geen moment beklaagd. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Ik begeleid de mensen naar het toilet, warm het eten op en luister naar de verhalen die ze te vertellen hebben.”

Vrouw overleden

Pierre, een hevig KVK-supporter, werkt als vrijwilliger vooral omdat hij niet alleen wil zijn. “Drie jaar geleden overleed mijn vrouw aan leukemie. Ze had negen jaar gevochten tegen de ziekte. Daardoor was ik plots helemaal alleen thuis, maar ik ben een sociaal mens. Ik wil tussen de mensen zitten en nieuwe mensen leren kennen”, legt hij uit.

Ivonne (94) is een van de mensen waar Pierre op bezoek komt. “Ik ben dankbaar dat hij er is. Hij zorgt goed voor me en legt me werkelijk in de watten. Hij heeft tot nu toe altijd al zijn punten gescoord”, is Ivonne blij. Pierre wil nog zo lang mogelijk zijn werk als vrijwilliger blijven doen. “Zolang het kan, ga ik door. Ik zal pas stoppen als ik door gezondheidsproblemen niet anders kan” , besluit Pierre.

(DS – Foto JVGK)