Sofie Dubois verjaart op schrikkeldag: “Vierde vroeger twee dagen”

Sofie nog maar voor de achtste keer haar verjaardag vieren. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sofie Dubois is administratief bediende van beroep, ze is getrouwd met Rieno Destoop, met Marie hebben ze een dochter. Sofie is officieel geboren op 29 februari 1984.

Ze is dus 32, maar mag pas voor de achtste keer vieren. Al is dat relatief. “Ik weet nog dat ik vroeger zowel op 28 februari als op 1 maart vierde”, lacht Sofie. “Als kind verjaar je graag en dat is nu eigenlijk nog altijd het geval, eigenlijk mocht ik kiezen. We deden dan thuis een verjaardagsfeestje samen met de klasgenoten en ik herinner me nog dat ik voor mijn zestiende verjaardag, of vierde, een pyjamafeestje mocht geven. Eigenlijk was er weinig verschil met anderen van mijn leeftijd, behalve dan dat ik maar officieel om de vier jaar verjaarde. Soms zeg ik wel eens om te lachen dat ik nog maar zeven of acht jaar ben. Het is natuurlijk ook wel handiger om acht kaarsjes op een taart te zetten dan 32.”

Fijne avond

“Dit jaar moet ik werken op 29 februari, maar we vieren zaterdagavond al. Er is een evenement in het Fabriekspand door de Ladies Circle, eerst lekker eten en dan is er nog dans met een deejay. Samen met enkele bevriende koppels zal dat ongetwijfeld een fijne avond worden.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier