Sociale kruidenier De KABA houdt inzamelactie in Carrefour Sint-Kruis

De inzamelactie in de Carrefour van Sint-Kruis Brugge verduidelijkt de werking van De KABA. © Facebook OCMW Brugge
Redactie KW

Met de actie wil De KABA haar werking verduidelijken aan de Bruggelingen.

Tijdens het proeven van een lekker, zelfgemaakt soepje, vertelden de KABA-medewerkers meer over de opzet van hun nieuwste project en nodigden zij de klanten vriendelijk uit om hen te steunen.

“De klanten konden kiezen om confituur, douchegel of conserven met tomaten te kopen en na het afrekenen aan de kassa, te doneren in een mand die hiervoor speciaal stond opgesteld. Er werden op deze manier maar liefst 210 producten ingezameld. Deze gaan allemaal naar de winkelrekken van De KABA, voor de klanten van onze sociale kruidenier”, vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Caravan als keuken

Aan de soepstand kregen de klanten wat meer uitleg over de werking van de sociale kruidenier en ook het nieuwste project werd belicht. Dat luistert naar de naam ‘Rest-aurant’. “Het is de bedoeling om een tweedehandse caravan in te richten als mobiele keuken. In deze kookkeet die de naam ‘KABAravan’ zal dragen, kunnen klanten terecht van de sociale kruidenier, die minder vertrouwd zijn met het koken, of niet beschikken over kookinfrastructuur.” Men zal er met overschotten (en eigen winkelwaren) kunnen koken onder begeleiding van een vrijwilliger. Daarnaast zal de KABAravan ook dienst doen als mobiele sociale kruidenier.

Het is geen toeval dat de Carrefour uitvalsbasis was voor deze actie. De winkelketen is namelijk al jarenlang een trouwe partner van De KABA. Al in 2005 startte een samenwerking met Hypermarkt Carrefour Sint-Kruis, voor het voedselverdelingsproject ‘de Sasshop’. Dat was een voorloper van De KABA, die uiteindelijk opgericht werd onder die naam in 2011. De KABA gaat wekelijks lang bij de Hypermarkten Carrefour Sint-Kruis en B-Park om niet-verkochte overschotten op te halen die we dan kunnen aanbieden aan onze klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier