Sociaal verhuurkantoor Woonsleutel Ieper opent nieuwe vestiging langs Meenseweg

Op de foto v.l.n.r. Elke Doise, Evelien Lobeau, Carine Billiau, Pieter Franchois, Christine Bulcke, Rik Hahn en Leen Goethals van het Sociaal Verhuurkantoor Ieper. © Foto dvdb
Redactie KW

Het sociaal verhuurkantoor Woonsleutel (SVK) heeft sinds kort een nieuwe vestiging in Ieper. Het SVK verhuist naar de Meenseweg en houdt een openingsreceptie op vrijdag 14 maart.

Een sociaal verhuurkantoor heeft een aanbod sociale huurwoningen voor mensen die het niet zo breed hebben. De Ieperse vestiging Woonsleutel heeft sinds kort een nieuw pand in de Meenseweg. “We zijn verhuisd omdat ons oud huurgebouw te groot was geworden”, vertelt Elke Doise (35), coördinator bij het SVK. “Vroeger zaten daar verschillende organisaties samen, maar die verhuisden één voor één. Toen enkel het sociaal verhuurkantoor nog overbleef, moesten we een nieuw gebouw zoeken.”

Uitleg aan OCMW

Het sociaal verhuurkantoor helpt niet enkel huurders die een woning zoeken, maar contacteert ook verhuurders die hun eigendom ter beschikking willen stellen. Tijdens hun openingsreceptie op 14 maart wil het SVK niet alleen het kantoor feestelijk inwijden. “Elk OCMW steunt het sociaal verhuurkantoor uit zijn werkingsgebied en zit daarom in de algemene vergadering. Aangezien de OCMW-raad zelf elke zes jaar verandert, weet niet iedereen hoe wij werken en wat wij doen. Tijdens die receptie zullen we de leden van het OCMW uitleg geven over hoe wij alles aanpakken, zodat ze later wat reclame voor ons kunnen maken. Dat is voor ons erg nuttig, want het sociaal verhuurkantoor is nog altijd onbekend en dat is een probleem. Veel mensen die ons nodig hebben, weten niet eens dat we bestaan.”

(JD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van 14 maart 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier