Sociaal reisbureau opent de deuren in Tielt

09/09/16 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

Het nieuwe sociaal reisbureau Rap op Stap wil mensen en gezinnen met een kleiner budget toch op reis helpen.

Sociaal reisbureau opent de deuren in Tielt

Tielts schepen van Sociale Zaken Guido Mehuys en Jill Elias van Rap op Stap. Zittend: coördinator vrijetijdswinkel Ine Demulder en coördinator VOC Op Stap Tielt Benjamin Schatteman © Foto RDC

In Tielt is vrijdagmiddag het sociale reisbureau Rap op Stap boven de doopvont gehouden. Rap op Stap is een nieuwe poot binnen het vrijetijdscentrum VOC Op Stap, dat is gehuisvest in De Kloef in de Bruggestraat, en dat eerder al jeugdwerking en ontmoetingswerk deed voor mensen met een klein budget, mensen met een beperking en nieuwe Belgen. "We gaan nu nog een stap verder", zegt Jill Elias van VOC Op Stap. "We hadden al onze vrijetijdswinkel, waarbij we onze gasten en klanten persoonlijk begeleiden om zich bijvoorbeeld bij een club aan te sluiten. Die vrijetijdswinkel wordt nu aangevuld met het reisadviesbureau Rap op Stap. Wij zullen onze gasten en klanten helpen om betaalbare vakanties en dagreizen te vinden."

Rap op Stap gaat voor een persoonlijke, totaaloplossing. "We gaan dus niet enkel kijken voor een reis binnen het budget, maar ook de vervoerskosten en de maaltijden worden erbij gerekend. Als je een budget hebt van 500 euro en je boekt een reis van 450 euro, tja dan is die reis wel binnen het budget, maar erg ver ga je niet geraken. Daarom bekijken wij het totaalplaatje. Onze gasten krijgen ook een adresboekje van alle sociale restaurants uit de regio van de vakantiebestemming mee op reis en een kookboekje van de KVLV met budgetrecepten. Onze reizen en daguitstappen zullen zich voornamelijk binnen Vlaanderen bevinden."

Rap op Stap krijgt de steun van Toerisme Vlaanderen, Steunpunt Vakantieparticipatie en het stadsbestuur van Tielt.

(RDC)

>> De vrijetijdswinkel met sociaal reisbureau is elke maandag tussen 14 en 16.30 uur geopend. Er kan ook een afspraak gemaakt worden voor een ander moment in de week. Je vindt Rap op Stap in de Bruggestraat 19.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!