Sociaal Huis Tielt houdt collecte voor vluchtelingen

OCMW-voorzitter Pascale Baert. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Begin volgende week start het OCMW Tielt met het inzamelen van goederen voor vluchtelingen die in Brussel kamperen.

“Veel mensen hebben de voorbije weken en dagen contact opgenomen met de vraag of ze iets kunnen betekenen in de vluchtelingencrisis. Sommigen boden huisvesting binnen hun eigen woning, anderen vroegen of ze iets konden doneren of doen”, zegt OCMW-voorzitter Pascale Baert (Open VLD).

Solidariteit

“Het in huis nemen van vluchtelingen zullen we vanuit het OCMW niet ondersteunen. Mensen weten vaak niet welk engagement ze aangaan, kunnen de gevolgen moeilijk inschatten en beseffen vaak niet voor welke periode ze dit engagement aangaan. De taalbarrière, de trauma’s die de vluchteling heeft opgelopen, de onmogelijkheid om naar de compatibiliteit van eigenaar en vluchteling te peilen en de eventuele spanningen die hieruit kunnen voortvloeien, zorgen ervoor dat het in huis nemen van vluchtelingen geen evidente zaak is.”

“Het zou echter zonde zijn deze oprechte gevoelens van solidariteit niet aan te spreken om wat soelaas te bieden waar mogelijk en om de mensen toe te laten hun gevoel van onmacht naar een positief initiatief te kanaliseren. Vanaf maandag 7 september zal dan ook een collecte gehouden worden in het Sociaal Huis (Deken Darraslaan 60, Tielt).”

Wat kan je doneren?

– verzorgingsproducten: tandenborstel, tandpasta, zeep, producten voor vrouwelijke hygiëne,…

– voor baby’s en kinderen: babyvoeding in potjes (zonder vlees), poedermelk, flesjes, luiers, wat speelgoed voor de kinderen om de dagen wat te vullen

– wat warme kledij, slaapzakken, matjes…

– droge voeding en water

“Van zodra we een mooi pakket hebben, trekken we naar het Maximiliaanpark in Brussel om de goederen te verdelen en herhalen dit zolang nodig”, besluit OCMW-voorzitter Pascale Baert. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier