Sociaal Huis Oostende voorziet 200.000 euro extra voor vluchtelingen

Secretaris Guy-Paul Libin, voorzitter Vanessa Vens en financieel beheerder Jürgen Seys van het Sociaal Huis Oostende. © HH
Redactie KW

Het Sociaal Huis van Oostende voorziet in de komende twee jaar 200.000 euro voor de maatschappelijke begeleiding van erkende vluchtelingen.

Op dit moment vangt Caritas in Oostende een 100-tal vluchtelingen op in private woningen en appartementen. Dat aantal zal stijgen tot 200. Het gaat echter om niet-erkende vluchtelingen. Op het moment dat ze erkend zouden worden, komen ze in aanmerking voor ondersteuning door het Sociaal Huis.

Vijf maatschappelijk werkers

“Op dit moment zien we nog geen significante stijging van het aantal erkende vluchtelingen, maar dat kan snel veranderen“, zegt voorzitter Vanessa Vens. “We willen klaarstaan voor de nodige maatschappelijke begeleiding en daarom hebben we 200.000 euro extra voorzien. Dat komt neer op vijf maatschappelijk werkers. Het is niet zeker dat we dat geld zullen moeten spenderen, maar het is wel beschikbaar voor als het nodig zou zijn.”

“Maar niet alle aandacht gaat naar oorlogsvluchtelingen. Ook andere cliënten kunnen verder rekenen op dezelfde hulp- en dienstverlening”, beklemtoont Vanessa Vens. “Voor de opvang van de vluchtelingen doen wij een beroep op zoveel mogelijk partners. Zo hebben we een algemeen samenwerkingsprotocol afgesloten met het CAW Noord-West-Vlaanderen. Tweewekelijks zitten we samen met alle partners om de situatie op de voet te volgen en de begeleiding en integratie af te stemmen.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier