Sociaal Huis in Oostende zorgt voor extra winteropvang

Schepen Vanessa Vens, Ludo Van Gheluwe en enkele daklozen die de nacht van maandag op dinsdag hebben doorgebracht in het winteropvangtehuis. © FRO
Redactie KW

Door de uitzonderlijke weersomstandigheden heeft het Sociaal Huis Oostende besloten om alles in gereedheid te brengen voor extra winternoodopvang.

Concreet betekent dit dat er sinds 13 november dagelijks twintig bedden voorzien zijn in de opvang aan de Overvloedstraat. Sinds kort is er ook mogelijkheid om een extra opvang met achttien extra slaapplaatsen ter beschikking te stellen. Vroeger moest daarvoor uitgeweken worden naar de Vuurtorenwijk, maar nu is die extra opvang mogelijk op nauwelijks honderd meter van het opvangcentrum. De nieuwe extra opvang werd mogelijk gemaakt door het gelijkvloers en de eerste verdieping van de vroegere bloemenwinkel op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Goedheidstraat af te huren en aan te passen. Water en elektriciteit werden aangepast en gekeurd, zodat het gebouw veilig en geschikt is voor de extra opvang.

Bedoeling van het Sociaal Huis en de verantwoordelijke schepen Vanessa Vens is om absoluut te vermijden dat er iemand in Oostende buiten moet slapen. Maandagnacht bleef het aantal daklozen in de winteropvang beperkt tot vijftien, wat – gezien de sneeuw en de koude – toch eigenaardig was.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier