Sociaal Huis en Spes Nostra in Kuurne organiseren actie rond gehoorschade

Op de foto v.l.n.r. leerkracht Hannes Pype, adjunct-directeur Veerle Vantieghem van Spes Nostra, burgemeester Francis Benoit, Zakariya van de leerlingenraad, directeur Renaat Vaes, Delphine en Ellen van de leerlingenraad, schepen Bram Deloof.
Redactie KW

Het Sociaal Huis in Kuurne en Spes Nostra in Kuurne zetten gezamenlijk een actie op poten rond gehoorschade. De actie zal plaatsvinden tijdens het Bal Spesifiek dat op 22 februari doorgaat in de Kubox in Kuurne.

OCMW-Voorzitter en Schepen van Welzijn en Volksgezondheid Bram Deloof: “Het aantal jongeren met blijvende gehoorschade stijgt spectaculair. Omwille van deze tendens, organiseren we deze sensibiliseringsactie om jongeren te overtuigen oordoppen te dragen. Daarbovenop houden we het niet bij deze éénmalige actie. In de Kubox zal de banner blijven staan om iedereen op fuiven te wijzen op het belang van het dragen van oordoppen.”

Met deze sensibiliseringsactie willen ze samen jongeren bewust maken voor het risico op gehoorschade bij langdurige blootstelling aan lawaai. Tijdens de fuif zal de leerlingenraad van Spes Nostra Instituut het dragen van oordopjes promoten. In aanloop naar de fuif krijgen de leerlingen de kortfilm ‘Ruis’ te zien op school. In de film stapt een man uit het leven omwille van blijvende gehoorschade.

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier