Sociaal geïsoleerde ouderen maken kennis met de iPad

Redactie KW

Afgelopen weekend ontvingen de eerste senioren van het project ‘iPad, da’s straffe koffie’ in Oostende het certificaat dat hun praktische omgaan met deze tablet bewijst.

Het project ‘iPad, da’s straffe koffie’ brengt sociaal geïsoleerde ouderen samen en leert hen werken met een iPad. zo bouwen die 65-plussers aan een nieuw digitaal netwerk in de eigen buurt, maar ook ver daarbuiten.

Maar ook verwaterde of afgebroken contacten kunnen weer aangehaald worden. Het pilootproject wordt ondersteund door het OCMW van Brugge en het Sociaal Huis Oostende. Het initiatief focust in eerste instantie op 200 sociaal geïsoleerde senioren die geen computer en geen kennis van het internet hebben. De deelnemers zijn alvast tevreden over het project: ze bouwen in de cursus gespreid over 10 lessen in even veel weken, niet alleen een nieuwe kennissenkring op, maar gaan meteen ook naar huis met de elementaire kennis om met hun voor één jaar toegewezen iPad te mailen, chatten, skypen, twitteren en facebooken met kinderen, kleinkinderen, familie, kennissen, de krant te lezen, het nieuws online te volgen… . Een totaal nieuwe wereld gaat open binnen hun soms erg eenzaam leven. Na een ICT-test kregen ondertussen 20 deelnemers het certificaat dat ze geslaagd zijn.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier