Sobere uitvaartdienst van vermoorde schlagerfan in Oostrozebeke

Een kleine honderd aanwezigen woonden de uitvaartdienst bij. © Foto Nele
Lieven Vancoillie

De intieme plechtigheid werd donderdagmorgen bijgewoond door een kleine honderd aanwezigen. Het blijft onduidelijk waarom en in welke omstandigheden Roland Roelens (66) twee weken geleden om het leven kwam.

Donderdagmorgen werd in de kerk van Oostrozebeke afscheid genomen van Roland Roelens, de 66-jarige man uit Oostrozebeke die nu bijna twee weken geleden op zijn appartement in De Ginste om het leven werd gebracht.

Zoals bekend werd de hoofdverdachte, de 40-jarige Nico T., die schuin onder het slachtoffer woonde, enkele dagen later dood aangetroffen in zijn cel in Brugge. De autopsie blijft intussen ook op zich wachten. Het onderzoek loopt verder.

Een kleine honderd aanwezigen woonden de intieme afscheidsplechtigheid in de kerk van Oostrozebeke bij. Dat zoiets in hun gemeente is gebeurd, konden de aanwezigen maar niet begrijpen.

Er blijven heel vragen : hoe en waarom ? Onopgeloste vragen, op vandaag. Volgens de priester die de uitvaartplechtigheid voorging, had Roland Roelens een grote persoonlijkheid. “Misschien te perfectionistisch, is dat zijn dood geworden ?”

Sobere uitvaartdienst van vermoorde schlagerfan in Oostrozebeke

Roland Roelens was vader van drie kinderen, met wie hij weinig of geen contact meer had. Muziek was zijn grote passie. Hij was een grote fan van schlagermuziek. Roland Roelens was ook medewerker van de lokale radio Molenland FM, die zich richt op de regio Tielt en vanuit een studio in Wingene uitzendt. Voor die lokale radio verzamelde hij publiciteit. Een delegatie van Molenland FM woonde dan ook de sobere uitvaartdienst bij. (LVA-NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier